Орлин Русев на 45 г., Бисер Джамбазов на 41 г. и Катрин

...
Орлин Русев на 45 г., Бисер Джамбазов на 41 г. и Катрин
Коментари Харесай

Шпионите във Великобритания се представяли като Макс и Кейт

Орлин Русев на 45 година, Бисер Джамбазов на 41 година и Катрин Иванова на 31  година, които бяха арестувани във Англия за шпионаж в интерес на Русия, от години са живели на Острова. 

Английските вестници тази заран са заляти с историята на тримата българи. Според публкациите тези хора са се преместили във Англия съзнателно, т.е. по отношение на шпионската си активност. Според техни съседи те са поддържали относително невисок профил на живеене. Двойката Катрин и Джамбазов, които са и двойка в живота, са се представяли като Макс и Кейт. На някои места за тях хората са знаели, че са поляци, споделя Нова тв.

Вестниците пишат, че те са имали подправени журналистически карти, даже облекла с логата на Нешънъл Географик и Дискавъри, с които са се предрешвали и казвали, че са правили документални филми, като по този метод те евентуално са правили своята подмолна работа. Русев от своя страна е живеел в къща за посетители, където сложил сателитна паница за прихващане на сигнали.

Историята на тези хора е, че те са публицисти или откриватели, съгласно информацията на английските медии.

Те са имали и парцел наоколо от една от резиденциите, употребена от кралското семейство, както и от английското държавно управление. 

Тайните служби се отнасят с изключителна недоверчивост към всички хора, които може би имат някаква връзка с съветските секрети служби, защото в предишното има две убийства на съветски разузнавачи. Освен това Русия е обавена за една от най-застрашаващите Англия страни. Наскоро имаше и смяна в закона за шпионажа, споделя Нова тв.

Съседите на българите описват, че Джамбазов се е представял за водач на камион, който е превозвал банки с кръв сред лечебните заведения, а Катрин е работила като лаборант в болница. 

В българската общественост двамата са доста познати, водещи фигури, защото те имат обществена платформа, която обезпечава безвъзмездни или пък доста евтини курсове по британски с европейско финансиране. Т.е. те са се представяли като хора, които оказват помощ на сънародниците ни да се интегрират в английското общество.

Българи, които ги познават, споделят, че двамата мъже са доста умни и съобразителни. Джамбазов е бил ръководител на секционна изборна комисия, Катрин също. Сънародниците ни са обезпокоени, че тези хора са боравили с персоналните им данни на изборите, защото огромното обвиняване на прокуратурата, което е доказано е, че те имат подправени паспорти - 19  броя, които са били свързани с страни в Европа. Един от вестниците написа, че задачата им е била да шпионират с изключение на обекти във Англия, а също и в Германия, и в Черна гора. 

Някои ги свързва и с политическа мощ в България, която има уклон към Русия. Но те не са се индинтифицирали като членове на партия. Вериятно ЦИК би трябвало да даде отговор по какъв начин тези хора са се оказали в изборните комисии, защото такива хора са там по предложение на партиите. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР